joi, 20 septembrie 2012

Cura de toamna II


Dupa aceste 3 zile, organismul a inregistrat mesajul de dezintoxicare , astfel urmatoarele 3 zile vor declansa procesul de epurare - pentru accentuare eliminarii se recomanda odihna.

II. Epurarea
     
La trezire
Un bol mare de infuzie de cimbrisor, fara zahar.

Micul dejun
Un pahar mare de suc de fructe semiacide sau dulci la care nu uita sa adaugi apa 1/3.

Dimineata
Un pahar mare de suc de fructe semiacide sau dulci, de preferinta acelasi ca la micul dejun.

Pranzul
Un pahar mare de suc proaspat de legume verzi de toamna: morcovi, ridichi, napi, etc, la care adaugi 1/3 apa minerala. Atentie! Nu amesteca mai mult de 2 legume odata si schimba in fiecare zi.

Gustarea
Un pahar mare de suc de fructe semiacide sau dulci.

Cina
La fel ca la pranz.

Este esential sa bei sucurile de fructe si legume la orele fixe si sa nu le amesteci intre ele, deoarece ar putea cauza flatulente.
Bea aceeasi infuzie ca in primele 3 zile , dar cantitatea de lichide sa nu depaseasca 2 - 2.5litri.
Reluarea alimentatie normale se va face gradual in urmatoarele 3 zile.
Hai ca nu e asa greu! :)

III. Dinamizarea

Putem sa rasuflam usurate, ce a fost mai greu a trecut!
Acum nu mai trebuie decat sa tinem o cura de suplimente specifice toamnei. Incepe cu o mineralizare de fond, asociata unei cure de vitamine din grupa B, timp de o luna, fara intrerupere. Este potrivita si o cura de carbune vegetal sau una de cimbrisor, ghimbir sau "gheara diavolului".


Carbunele vegetal asigura o buna drenare a intestinelor. Acesta curata mediul intestinal si permite refacerea florei in bune conditii.

Cimbrisorul este benefic in aceasta perioada a anului datorita virtutilorsale antibacteriene, antivirale, este un tonic general si un tonic digestiv pentru stomac si in special pentru intestine. Antiseptic foarte puternic este foarte indicat in pregatirile pentru iarna.

Gheara Dracului sau Harpagophytum si Coacazul Negru au proprietati antireumatismale, dar sunt si remineralizante si tonifiante.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu