vineri, 1 martie 2013

Refreshing Spring

            Venirea primaverii da semnalul initierii unui ciclu de reinnoire. Aceasta perioada a anului corespunde unei repuneri in circulatie a energiilor. Marea curatenie de primavara nu este o expresie lipsita de sens! Insa de cele mai multe ori nu o punem in aplicare in ceea ce priveste interiorul corpului nostru. Sa luam totusi decizia ferma ca, o data cu venirea primaverii, sa ne ocupam serios de propriul organism si sa facem in asa fel incat acesta sa participe la sarbatoarea primaverii!


            Primavara este prin excelenta  un anotimp in care sangele se regenereaza rapid. Sa observam cu atentie bogatiile pe care natura ni le pune la dispozitie in aceasta perioada, sprijinind astfel acest proces consumand din belsug papadie, macris, spanac, cicoare, fire tinere de urzica alba, anghinare noua, mazare proaspata, ridiche neagra, sub forma de salate depurative si ciorbe revitalizante. Consumarea lor - trebuie sa fim insa pe deplin constienti de proprietatile lor - va intari puterea care le anima, iar organismul nostru va asimila la maximum efectele lor terapeutice.
            Primavara este si anotimpul in care apar primele fructe rosii cu parfumuri delicioase: capsuna depurativa si remineralizanta, indicata a se comnsuma de preferinta dimineata pe stomacul gol, cireasa diuretica, remineralizanta si depurativa si rubarba tonica.
            Sa profitam de explozia naturii pentru a redescoperi binefacerile sale si sa consumam multa papadie, cicoare si migdale salbatice, care refac celulele nervoase, cat si sparanghel salbatic, depurativ al sangelui.
            Primavara este anotimpul ideal pentru a face o cura sau o monodieta care sa favorizeze dezintoxicarea, epurarea, dar si regenerarea sangelui. Oboseala si cenusiul iernii se indeparteaza, facand loc curcubeului luminos ce exista in fiecare dintre noi in stare latenta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu