luni, 15 aprilie 2013

Intoarcerea la natura... Bozioru...


Pornind usor din Brasov spre Baragan , am gasit singurul loc in care molizii si pinii intalnesc Soseaua Ardealului, astfel ne-am cocotat in "Varf de Brad"... Privelistea m-a cucerit intr-o secunda, iar bucatele atent alese, scrise in grai de basm, ne asteptau sa le savuram in restaurantul rustic de la parter (inclusiv pentru vegetarieni).
 ... Ciuta este o localitate din Judetul Buzau, aflata pe Valea Buzaului in Comuna Magura ...
 A doua zi  ... Incarcare, conexiune, liniste ...
In Comuna Bozioru, Satul Fisici, Catunul Nucu, recunoscut pentru Schiturile Rupestre, dar si pentru cerul de o claritate neintalnita...
Din cele trei schituri, am reusit sa vedem doar Chilia lui Dionisie, care a fost fost atestata documentar din anul 1639. Aceasta este sculptata in stanca la aproximativ 4 m deasupra pamantului, iar accesul este facilitat de doua scari din lemn.


Ceea ce mi-a placut cel mai mult a fost cerul, pentru care as revenii oricand cu placere. Demersurile stiintifice  au evaluat in masuratori sticlirile cerului din Bozioru la 23.000 de grade Kalvin, in timp ce pentru un cer senin acesta ajunge la 6.000 de grade Kalvin. Interesant, nu? Este de-a dreptul hipnotizant!
Aici este una din portile energetice ale Universului, in care spatiul si timpul se acorda cu axa infinitului.P.S. M-am bucurat de fiecare clipa!

Cu drag!

2 comentarii:

  1. abia astept sa va calcam pe urme:) nu stiam zona aceasta, dar se vede ca are potential natural!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este o zona extrem de frumoasa, cu o incarcatura extraordinara. Recomand din suflet, cu drag! :)

      Ștergere