vineri, 14 iunie 2013

Morcov Coreean

Morcovul contine cca 80 % apa, in procente destul de mari sodiu, potasiu, calciu, fosfor, iar in cantitati mai mici vitamina K, magneziu, sulf, cupru si brom. Valoarea energetica este de 30 kcal la 100 g, din care cantitatea de energie resorbita este de 93 %.
Printre altele, este recomandat in tratamentul afectiunilor hepatice, in gastrite si ajuta la reglarea tranzitului intestinal.
Morcovul se utilizeaza si in cosmetica, pentru a da prspetime pielii si a combate petele, indeosebi cele care apar odata cu varsta.


Ingrediente pentru 4 portii de morcov coreean:

- morcov - 1 kg.
- ceapa - 200 g
- otet balsamic- 15 ml
- usturoi zdrobit - 20 g
- piper rosu macinat - 5g
- ulei de masline - 20g
- sare de mare

  • Morcovul se taie pai


  • Ceapa tocata se prajeste putin in ulei



  • Ceapa se pune impreuna cu usturoiul, se adauga piper, otet, sare si se amesteca bine cu morcovul, pana se raceste.


  •  Poate fi servit!


  •  Cu drag!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu