duminică, 25 august 2013

Cateva ore in Nurnberg ...

Ce poti face cateva ore in Nurnberg? Poti sa iti dai seama ca fiecare oras are istoria lui. Mie imi place sa ma plimb pe strazile fiecarui oras pe care il vizitez, parca asa ii simt mai bine energia si ma pot bucura de tot ceea ce el ofera. In Nurnberg am descoperit cateva lucruri pe care, recunosc, nu le stiam si sunt sigura ca au mai ramas multe de descoperit...

Fiind una dintre cele mai impunatoare constructii ale Bisericii Luterane Evanghelice in Bavaria, Biserica Sf. Laurentiu ( Laurenzkirche ) a fost construita intre secolele XIII si XV. Aceasta a fost reconstituita dupa ce a fost grav avariata in al doilea razboi mondial.Ospiciul Sfintei Treimi ( Heiling Geist Spital ) se afla in centrul orasului, pe malul raului Pegnitz. A fost cel mai mare spital din Evul Mediu, fiind construit in anul 1332. Astazi se afla aici un restaurant si un azil.

Schoner Brunnen - Fantana Frumoasa ce infatiseaza prin decoratiunile ei, lumea Imperiului Roman.

Biserica Fecioarei Maria ( Frauenkirche ), se afla deasemenea in piateta principala, fiind un frumos exemplu de arhitectura gotica. A fost construita intre anii 1352 si 1362 la ordinul Sfantului Imparat Roman Carol al V-lea. 
Cu drag!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu