luni, 9 septembrie 2013

O pastila de multivitamine ...

Patrunjelul face parte din cele 12 alimente sacre. Este o multivitamina culinara, un intreg depozit de substante nutritive. Contine cantitati mari de beta caroten, vitamina B12, clorofila, calciu, mai multa vitamina C decat citricele si aproape toate celelalte substante nutritive cunoscute.
Patrunjelul este format din proteine ( 20% ), uleiuri esentiale, fier, calciu, fosfor, mangan, inositol, sulf, vitamina K ... Are capacitatea de a umezi, hrani si reface. Ofera substante nutritive esentiale, echilibreaza si stimuleaza energia organelor.
  • Patrunjelul ajuta splina si stomacul, imbunatatind astfel digestia.
  • Ajuta ficatul, hranind astfel sangele si fluidele corpului
  • Ajuta rinichii, uterul si are un efect benefic asupra glandelor suprarenale.
Ajuta mecanismele de aparare ale organismului, suprima bacteriile daunatoare. Este un puternic fortifiant al imunitatii.

Insist asupra beneficiilor acestui miraculos aliment, pentru ca sunt sigura ca nu il folosim destul de des in dieta noastra zilnica.

  • Patrunjelul este un remediu extraordinar pentru imbunatatirea digestiei. Datorita continutului sporit de enzime, acesta ajuta activitatea digestiva si eliminarea toxinelor. Radacina de patrunjel, in mod special, intareste splina, putand astfel sa trateze  malabsorbtia, respiratia urat mirositoare, scaderea in greutate, scaunele moi, anorexia si oboseala.
  • Patrunjelul ajuta la reducerea congestiilor ficatului, eliminand toxinele si contribuind la intinerire. In cazul femeilor, acesta imbunatateste nivelul de estrogen si reface circulatia sangvina a uterului.
  • Patrunjelul este eficient pentru aproape orice probleme urinare sau legate de rinichi. El imbunatateste activitatea rinichilor. Impiedica reabsortia sarii in tesuturile corpului, forteaza practic rezituriile sa paraseasca rinichii, ficatul si vezica urinara. Ajuta la tratarea edemelor si a retentiei de apa, a oboselii si urinarii dureroase.

Cum sa consumam patrunjelul?

O mana de patrunjel proaspat de 2-3 ori pe saptamana reprezinta un adaos deosebit la orice dieta. Sigur, patrunjelul poate fi consumat si sub forma de ceai (2-3 cani pe zi ajuta digestia) sau sub forma de  suc detoxifiant.


Recunosc, ca in timp ce scriam postul, am baut o cantitate considerabila de suc detoxifiant cu continut ridicat de patrunjel si ma bucur nespus de mult de beneficiile sale si ajutorul lui pentru o sanatate de fier.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu