sâmbătă, 14 septembrie 2013

Schonbrunn - Parcul

Parisul are castelul Versailles. Viena are Schonbrunn. Castelul Schonbrunn se ridica la inaltimea ambitiilor lui Joseph I: imensa fatada de culoare ocru, galeriile si saloanele somptuoase, parcul cu mii de surprize ... Locuri fabuloase dominate de amintirile Mariei Antoaneta, ale lui Sissi, Napoleon, Mozart, Kennedy si, de curand ... ale mele!
Azi as vrea sa povestesc despre Park. Parcul este schitat dupa planurile vienezului Ferdinand von Hohenberg. Carpenii, boltile de verdeata si razoarele de flori servesc drept cadru pentru elegantele sculpturi si pentru fantaniile gratioase.

Aleile umbrite conduc la Fantana lui Neptun, la ruinele romane, la labirint.

Distractia suprema a fost, desigur, in fata oglinziilor. Astfel, ne-am descoperit adevarata fata :)Muzeul Trasurilor adaposteste o foarte importanta colectie de trasuri de gala, echipaje, sanii, lectici, dricurile Curtii Imperiale, toate apartinand perioadei cuprinse intre secolul XVII-lea si inceputul secolului XX: trasura Mariei Luiza, a lui Napoleon, a lui Franz Joseph si a Elisabetei si nu in ultimul rand, luxoasa trasura imperiala, aurita si decorata cu picturi, trasa de opt cai albi si purtand insemnele lui Francisc si Lorena.
Cu toate acestea, in Shonbrunn trebuie sa ai in vedere Gradina Zoologica. Este intr-adevar spectaculoasa. To be continued...

Cu drag!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu