joi, 28 august 2014

HoneyMoon - Vial Velha - Funchal, Madeira, Portugal


Funchalul a fost numit dupa feniculul salbatic (funcho) pe care primii locuitori l-au gasit aici. Astazi este adesea poreclit "mica Lisabona" datorita arhitecturii elegante , cafenelelor pline de viata si a magazinelor sic. Vechiul oras sta in fata portului, in timp ce Orasul Turistic  se intinde direct spre vest, de-alungul tarmului.

In Madeira s-a nascut CR7. L-am vazut la muzeu ...

Vinul de Madeira ... deci, vinul de Madeira are caracteristici unice care rezulta dintr-un proces de maturare lung si la caldura. Acesta a fost descoperit printr-un accident cand s-a observat ca incarcatura butoaielor de vin trimise ca balast in calatoriile lungi pe mare  spre tropice era de fapt  imbunatatita de calatorie.


In Orasul Vechi merita sa iti iei mai mult timp pentru a explora strazile pavate si incadrate de restaurante, cafenele, baruri cu fado si magazine de artizanat.
Arta prinde aripi in acest minunat loc, fiecare usa fiind pictata in diferite stiluri, lucru care da un mister aparte acestui colt de rai!O atractie principala o reprezinta Mercado dos Lavradores, o piata unde localnicii vand un corn al abundentei colorat format din produsele insulei, de la fabuloasele flori la pestele proaspat, fructe si legume.Exista si viata de noapte ...
Urmeaza turul insulei si  cateva secrete ale acesteia!

Cu drag,
             Andreea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu