luni, 6 aprilie 2015

Turco Pita


                       In Istanbul mi-a placut foarte mult PITA, Turco Pita, in toate formele ei... Cu cartofi, cu verdeturi, cu branza... Am incercat si eu ceva asemanator, dar simplu deocamdata.
                       Este foarte buna, este facuta in casa, deci fara E-uri sau adaosuri nesanatoase si se pregateste destul de repede, aproximativ 2 ore, din care 1 ora si 15 minute sta aluatul la dospit.

Ingrediente:

- 4g drojdie uscata sau 10g drojdie proaspata
- 270g apa
- 1 lingurita ulei de masline
- 500g faina de paine
- 1 lingurita sare

Obiecate utile:

- sucitor
-tava de copt
- servet de bucatarie



  • Amestec drojdia si apa pana se omogenizeaza.
  • Adaug uleiul de masline, faina de paine, sarea si framant.
  • Pun aluatul intr-un castron, il acoper cu un servet de bucatarie si il las la dospit intr-un loc cald pana cand isi dubleaza volumul (aprox. 1 ora). 
  • Impart aluatul in 7 -8 parti egale. Fac cate o bila din fiecare portie de aluat si il las la odihna timp de 15 minute.
  • Intind fiecare bila cu sucitorul pentru a obtine discuri de cca 15 cm.
  • Preincalzesc cuptorul la 250 grade Celsius.
  • Pun 2 - 4 discuri in tava incalzita si le coc cca 4 - 5 minute pana cand se umfla si devin aurii. Repet cu restul discurilor.
  • Pun pita pe platou si acopar imediat cu un servet de bucatarie uscat, pentru ca sa ramana moi.


Spor la bucatarit!
                   Andreea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu